Magazin

★★★★☆

Ce este o scara?

Scarile industriale sunt instrumente concepute pentru a ajunge in locuri inalte. Acestea sunt instrumente foarte simple, doi stalpi verticali uniti cu mai multe traverse orizontale. Urcand pe aceste traverse, numite trepte sau trepte, putem ajunge in locuri inalte la care nu am putea ajunge altfel.

De-a lungul timpului, scarile au evoluat. Astazi gasim scari pliabile si multifunctionale, acestea din urma permitandu-ne sa le schimbam forma si sa le folosim pentru o varietate de sarcini, fie ca sunt profesionale sau domestice. In mod traditional, acestea erau fabricate din lemn, desi in prezent pot fi fabricate din aluminiu, metal sau fibra de sticla.

Cum pot alege cea mai buna scara pentru nevoile mele?

Scarile au cateva proprietati generale care, in functie de modul in care sunt, pot fi mai mult sau mai putin utile in anumite situatii. In acest sens, primul lucru pe care ar trebui sa-l stiti este la ce il veti folosi. Dupa cum am explicat in sectiunile anterioare, tipul si materialul vor defini utilizarea acestuia.

Dar asta nu este tot, desigur. Exista si alti factori care vor determina modul in care veti putea utiliza scara, asa ca iata o lista cu caracteristicile pe care ar trebui sa le cautati pentru a alege scara care se potriveste cel mai bine nevoilor dumneavoastra:

Greutate: deoarece veti lucra pe ele, trebuie sa acordati atentie greutatii pe care o pot suporta. Unele scari pot suporta pana la 150 kg, dar cel mai frecvent se intampla ca acestea sa suporte putin mai putin. Nu uitati ca acestea trebuie sa suporte greutatea dumneavoastra si a incarcaturii.

Lungime: o scara de aproximativ 3 metri este mai mult decat suficienta pentru aproape orice lucrare. Mai ales intr-un mediu domestic. Pentru uz profesional, exista modele care ajung pana la 10 metri.

Trepte: exista scari cu trepte simple, rotunde sau patrate. Acestea sunt mai periculoase, deoarece puteti aluneca si nu sunt foarte fiabile. Scarile profesionale au trepte mai largi, acoperite cu un sistem antiderapant.

Accepti cookies? Citeste mai mult